Oglamoröst bygge…

Jag har en hel uppfart med reglar, trall, betongplattor och bärlinor. Jag har spik en masse, en spåjlans skruvdragare, en elektrisk gersåg, en cirkelsåg och 8-16 makadam nog att knäcka en bättre tyngdlyftare. Utöver det har jag ett vattenpass i världsklass och sist men inte minst ett verktygsbälte värdig en nyoljad chippendale.

Vad däremot har helt slut på är… ursäkter. Min tidigare mycket och ständigt välfyllda skål med bra och dåliga ursäkter är nu helt tom….. FAN!

Känner mig så sjukt osexig när jag klockan tio lufsar ut i min stora dunparkas, de tio år gamla ökenköngorna, jeansen från -87 och som pricken över i’t den lilla svarta mössan tight som en kondom på skallen. Inte alls så som jag hade sett bilden av mig själv som snickare. 

​Jag i min fantasi…

Nåväl, när jag ändå masat mig ut är det väl lika bra att få något gjort. 

Med en beslutsamhet av sällan skådat slag sjunker jag ned på min tänkar-sten och börjar…. tänka….  Hmmmm minsta möjliga arbetsinsats… hur skall jag göra? 

Efter ytterligare lite tänkande och en hel del Baltazar-promenerande kommer jag på lösningen. 

Sågar raskt till en brädbit på 468 mm. beundrar resultatet och gläds, inte minst över det faktum att alla mina fingrar sitter kvar. Den elektriska gersågen inger onekligen en viss respekt och med min gamle slöjdlärares avsågade tumme i färskt minne är det inte utan att jag blir glad varje gång jag ser hela min.

Okej, det var höjdpinnen. Om jag får rätt höjd på betongplattan i ett hörn, behöver jag bara lägga 12 plattor till i samma höjd och sedan är grunden klar! Lätt som en plätt! 

När jag kommit såhär långt känner jag mig lite som en byggarnas Einstein. I alla fall tills jag kommer på att det i min ”höjdmätare” förstås inte skall vara en betongplatta inräknat. Nåväl det var ju ändå ganska kul att köra med gersågen så att såga till en 50mm kortare höjdpinne är okej. 

Nästa sak jag måste göra är att såga till en två-metersplanka. Med en idiotsäker avståndsmätare att lägga mellan plattorna borde det väl gå på en pisskvart att fixa grunden?

Dåså,  nu har jag en höjdpinne och en längdpinne. Dags att börja snickra! Yeehaaa! Nu skall du få se på fan Byggar-Bob! 

Två timmar senare har jag fortfarande inte rört vare sig plank, skruv eller ens något spännande verktyg. Istället har jag grävt, grävt, grävt, grävt skyttegravar.. och mätt, mätt, mätt, mätt med mitt vattenpass. 

Sjukt oglamoröst detdär med att snickra om du frågar mig. Att stå i dunparkas och ömsom gräva, ömsom sparka jord är så långt ifrån min bild av Handy-man som man kan komma. 

Två timmar = 5 plattor.. Tur att jag i alla fall har en supporter..

2 reaktioner på ”Oglamoröst bygge…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s