Virke mm

Hur roligt det än är att gräva hål i trädgården kommer det tillslut en dag då man inte riktigt kan komma undan utan måste börja bygget ”på riktigt”. Ja, med plankor och sådan skit alltså.

Jag vet bara en sak. Att åka ut till ett byggvaruhus och handplocka altanvirket är uteslutet. Utan undantag har alla mina (två) besök i dessa, den händige mannens tempel, slutat med förnedring.  

Så fort jag kommer in genom dörrarna på ett byggvaruhus känns det som att jag blivit en lilleputt i jättarnas land. Dessa byggvaruhus är gigantiska och har oftast ett sortiment som är i spannet från smågodis till betongblandare.

Med hjälp av skylthänvisningar på nivå ”goddag yxskaft” skall man  navigera sig fram till rätt materiel. Om det ändå kunde stå t.ex. ”Altanskruv”, eller ”Altanplankor”. Men nä, i bästa fall står det ”spik och skruv” samt ”virke”.. och nej det finns inte bara en sorts skruv eller en sorts plankor.. 

Antar att det ligger lite i affärsidén att kunderna skall köpa fel och sedan komma tillbaka och köpa mer. Med ett styck personal på var hundrade kund ligger det i alla fall lite i farans riktning att just detta blir resultatet. Även om jag skulle lyckas hugga någon personal skall vad jag tror att jag behöver översättas till millimeter, dimensioner, kvalitéer, längder och tjocklekar som jag inte har en aning om. 

Nej, även om jag är mossig och börjar nå ålderns senhöst är jag beredd att erkänna att detdär Internätet har sina fördelar. Efter lite obligatoriskt bilsurfande hittar jag snart Byggmax byggplanerare. Hallelujah! Allt jag behöver göra är att skriva in 6 x 6 meter altan och så gör programmet resten! För inte skulle väl en hederlig data-logiritm försöka blåsa mig? Eller…..

Tycker dock att det blev lite dyrare än jag planerat…. aha det var inte allt..

16000kr!!!! För lite plankor!!! (Samt216!!? Betongplattor några tusen skruvar och vit färg??)

Vågar jag chansa på att jag inte behöver hälften? Mitt snåla jag och mitt förnuftiga jag är väl inte helt överens där…

5 reaktioner på ”Virke mm

  1. Min man förstod inte riktigt det roliga…han tyckte det lät billigt och att du faktiskt behöver alla dom sakerna…. Själv tyckte jag det var jätte-kul…kanske för att jag är lika lost som du i plank-världen 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s