Altan II

Ni som följt Martyrmannen kommer säkert ihåg att jag var inne i altanbyggarsvängen redan år 2015. Det Året då framsidan av huset skulle bestyckas med en altan enligt konstens alla regler. Det året då jag dyrt och heligt svor på att med mina två händer skapa altanmagi.

Som ni säkert även minns blev altanen lite av en succé. Inte bara det att den blev något av ett byggnadstekniskt mästerverk, från första spadtaget till sista brädan tog det inte mer än några dagars sporadiskt arbete. 

Tyvärr hade mina två händers altanmagi väldigt lite att göra med resultatet 2015. Närmare bestämt *host host* inget alls. Nä i slutänden bar det sig inte bättre än att Snickar-Leffe fick göra hela jobbet.

Det tog två år för mitt svårt sargade självförtroende att repa sig.

Nu är jag dock inte bara redo, jag är förbannat redo. Nästan så att jag t.o.m. är smått upphetsad över tanken på att få lite tryckimpregnerade flisor rakt in under nagelbanden på mina skrivbordsfingrar.

Om jag summerar mina styrkor och svagheter så är väl det som främst talar för att jag verkligen skall lyckas det faktumatt jag är ruskigt motiverad till att ha en egenbyggd altan på baksidan av huset. Kunde vara lite kul att ha ett litet monument över sin egen förträfflighet som kommande generationer skulle kunna imponeras av.
På minussidan är väl att jag inte är fullt lika motiverad till själva jobbet som det innebär. Vore liksom perfekt om den bara var klar utan att jag behövde skyffla flera hundra kilo makadam, millimeterjustera betongplattor och mäta lutningsgrader med vattenpasset tills jag blir skelögd. 

Dessutom är det inte utan att jag känner en viss press. Det färdiga resultatet kommer utan tvekan att bedömas med färdigställandet av altanen på framsidan i färskt minne. Med tanke på vad några dagars sporadiskt arbete med mitt nya altanbygge resulterat i tror jag inte att oron över att bli bedömd som ett misslyckande är helt obefogad..

Några dagars sporadiskt arbete = the point of No return..

2 reaktioner på ”Altan II

  1. Det mest intressanta i varukorgen tycker jag är ”trappa/kjol”! Trappa förstår jag annars orkan man inte kliva upp när man är så gammal som…!!! Men ”kjol”, skall man = du alltså ha den när du bygger altanen…??? Det vill jag i så fall se ett bildbevis på…!!! Lycka till! 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s