Mancold

Jag ligger på golvet och tittar upp i taket. Inte för att det är något speciellt intressant tak, nej det är ett ganska ordinärt vitt med två skruvhål som borde snyggas till. Däremot är dettta den enda aktivitet jag mäktar med just nu. Jag har nämligen drabbats av en mancold. En synnerligen elakartad variant (finns det några andra?) som slagit ut vartenda system i kroppen. Febern är sannolikt bortom alla mätbara nivåer, huvudvärken monstruös och rör jag mig det allra minsta skriker varenda molekyl i mig ut sin smärta. Kort och gott – det är synd om mig.

Till ovan beskrivna besvär kommer den omständigheten att kaffet är slut. Ja inte bara kaffet visade det sig snart, utan i princip även all annan vuxenföda. Det enda som finns att kalasa på är dunken med en liter äggvita. Kort och gott – det är synd om mig.

Lyckligtvis, mitt i all denna misär, är tvillingarna på osedvanligt bra humör. De verkar även på ett närmast telepatiskt sätt förstå att idag är inte en sådan dag då man kan ställa alltför stora krav på pappa. De förstår att ”Biet Maja” och morgonshowen på tv är betydligt mer fartfyllt än pappa någonsin kommer att bli idag. Att krypa under pappas böjda ben och säga ”hej, hej” motsvarar en sådan här dag nöjet att gå på en bättre nöjespark. 

Jag fasar för när morgonshowen kommer att övergå till barnprogrammen på Finska. För det gör dem. Förr eller senare så börjas det alltid med dessa finska berättelser ur verkliga livet. Det är inte heller finska med svensk text eller svenska med finsk text utan det är en blandning som får även mig att tappa tråden. 

Hoppsan, nu har de hittat storebrors hundrabitarspussel. Hundra små pusselbitar som jag starkt misstänker kommer vara runt sjuttiotalet identifierbara om jag inte gör något nu. 

Jag försöker resa mig upp men sjunker snabbt tillbaka. Smärtan är för stor. Bon Apetit mina vänner.. Utifrån storebrors tidigare visade intresse för pusslandets ädla konst tror jag nog inte han har så mycket att invända. I den nödsituation som ändå föreligger får det kila vidare till alla pussels sälla jaktmarker. Eller om jag säger såhär, det man inte vet…

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s