Besök på jobbet

Jag tror faktiskt att det blev lite av en besvikelse. 

Via Instagram, Facebook och egna målande beskrivningar hade jag planterat bilden av arvingarna som charmtroll bortom alla gränser. Två identiska, ständigt leende och alltid inbjudande små minimänniskor. (Detta gäller i och för sig, i vart fall så länge som umgänget med dem begränsas till just dessa medier.) Av någon för mig outgrundlig anledning så kunde jag inte låta det vara så. Neeejdå jag skulle tvunget iväg och visa upp mina arvingar á 1 1/2 år på jobbet. 

Helt enligt min närmast militäriskt precisa mat-och-sovklocka lyckas jag att få arvingarna att somna utanför där jag arbetar fem minuter över halv tolv. 

Planen var enkel: Jag får tvillingarna att somna, hämtar kaffe och sätter mig sedan att fika i lugn och ro med kollegorna samtidigt som tvillingarna kan leverera sötchocker för dem som vill se. 

Väl i fikarummet med min kaffekopp förstår jag ganska snabbt att damerna på kontoret lite väntar sig mer. Flera av dem är dekorerade med tunga hedersutmärkelser av högre valörer i barnuppfostran och det är ingen hemlighet att barn inte kan motstå deras charm. Att då leverera två stycken sovande arvingar är som att putta in Tjuren Ferdinand på en arena där den tuffa matadoren vill visa hur tapper han är med sin cape och sitt svärd. Nu sliter i och för sig mina kollegor inte av sig allt sitt hår, men jag ser på dem att de vill mer.

Hur bra upplägg jag än tycker att det är med mina sovande arvingar så kan jag inte hindra det oundvikliga – att de vaknar. 

Helt plötsligt hör jag ett glädjetjut utanför dörren till fikarummet. Det kommer från tvillingarnas håll där de ligger parkerade i vagnen. Nej det är inte tvillingarna som låter, det är en kollega som till sin stora förtjusning märkt att Felix har vaknat (eller har han… ). 

Nåväl det finns ingen tid till att fundera på om Felix har vaknat av sig själv eller om han fick en ”hjälpande” hand. Jag måste fort ut och rädda dem. 

Inom loppet av tio sekunder är vagnen omringad av tiotalet damer/tjejer. Jag placerar mig strategiskt mitt i Adam och Felix synfält. Adam ser mest förundrad ut. Tror jag det, inte varje dag han vaknar omringad av ett gäng tjejer med leenden från öra till öra. Felix är skeptisk. Rynkan mellan ögonbrynen och hans blick säger allt: Back off biatches

Jag älskar verkligen mina arvingar med sin stora integritet. 

Felix är den stora skeptikern när det kommer till nya bekantskaper. Inget bebisvuxenprat i världen med kliande på handflator eller klapp på kinden kan få honom att mjukna när han är på det humöret. Munnen rör sig inte uppåt en millimeter. Adam är inte sämre han. Visserligen inte den skeptiska rynkan mellan ögonbrynen, men han drar inte på mungiporna för att någon annan vill. 

Efter tio minuters gullande märker jag att mina kära kollegor lite börjar tappa gnistan. Varken Adam eller Felix har vid det laget rört så mycket som en min. Inte minsta tecken på ömsesidig uppskattning. Som två pokerspelare i proffsligan ligger de där och tittar avvaktande. 

En del av mig vill förstås visa upp dedär två glada och charmiga killarna som jag leker med hela dagarna. En annan del vill dock fortsätta att ha denna skatt unik för mig själv. Lite förargligt vore det ju ändå om tio minuters gullande skulle rendera samma belöning som dagligt slit från morgon till kväll.

Nåväl, jag som vet hur det är att vara omgiven av närgångna kvinnor en masse (önsketänkande) bestämmer mig efter en kvart för att rädda mina arvingar bort från kontoret. Jag måste emellertid erkänna att jag verkligen är rörd över mina kollegors intresse. Det är ju inte direkt Jesusbarnet jag kommer med och ändå visar de en tillgivenhet som om mina arvingar vore Guds gåva till mänskligheten (dem). Förunderligt.

En timme senare är jag hemma igen. På det stora taget var det en lyckad övning. Jag gjorde resan, mina arvingar skötte sig och vi alla fick chans att bilda lite D-vitamin.

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s