Morgon

Klockan är strax efter åtta på morgonen. Jag sitter i soffan och slötittar på ”Family Guy”. Min högt älskade hustru har åkt till jobbet och min tronarvinge är hos svärföräldrarna där han har sovit över. Bredvid mig sitter mina twinstars och dricker glupskt ur varsin vällingflaska. Sörplandet från Felix flaska skvallrar om att hans morgonmål snart är slut.

Mitt största problem (såvitt jag vet i denna stund) är hur jag skall lägga upp dagen. 

Min romantiska sida tänker att det vore kul att hitta på något, jag och barnen. Åka någonstans, ha en picnic, leka och umgås. 

Min praktiska sida tycker att det förstås är ett jäkla projekt med tvillingarna som sätter av som små skållade troll åt varsitt håll i samma sekund som jag öppnar ytterdörren. 

Engelsmannen (den lille killen i mitt huvud) kan inte för sitt liv få ihop hur vi i tvillingarnas och pappas mat-och-sovschema skall kunna få utrymme med en utflykt. Alla resor efter klockan nio innebär en överhängande risk att en eller bägge av tvillingarna somnar. Detta i sin tur riskerar att allvarligt försvåra insomnandet vid den obligatoriska sovstunden klockan 11:30-12:50. Denna stund då pappa skall få tid för lite FIFA, Call of Duty och återhämtning. Visst skulle jag kunna åka efter sovstunden, men då är det lunch och sedan måste äldste arvingen hämtas, middagen förberedas och tvillingarna göras presentabla för min högt älskade hustru. 

Åh, just ja, måste byta blöja på Adam och Felix. Nu har de druckit klart och tidpunkten är optimal för blöjbyte.

Jag lyfter upp Felix och tar en sniff utanpå pyjamasen. Vad jag har framför mig är utan tvekan en klassisk, om än något välfylld, kissblöja. 

Fördelen med kissblöjan är att den  med fördel kan bytas med arvingen sittandes i mitt knä. Således sätter jag Felix i mitt knä, knäpper upp pyjamasen och öppnar blöjan vid perforeringarna på sidorna. 

Samtidigt som jag skrattar högt åt ett gott skämt på ”Family Guy” drar jag undan den välfyllda blöjan för att ersätta den med en ny. 

Då hör jag ett duns. Var kom det ifrån? I min för stunden ganska ofokuserade hjärna försöker jag placera ljudet. Någon leksak som ramlat? Nääe, det var inget sådant ljud. Dunsen som jag hörde var mer åt det kletiga hållet. Något som faller i marken och klibbar fast..

Gaaaahhhh!!!!! Det var inte en kissblöja!!! Det var en sällsynt välmatad bajsblöja! Det som lät som en duns var en kompakt bajskorv som glad över sin frihet snabbt flydde från blöjan ned till parkettgolvet! 

Vaff.. Hur är det möjligt!! Har de små slynglarna börjat producera luktfritt bajs? Klockan åtta på morgonen!! 

Jag hinner inte fundera över detta nu. I högra handen har jag en blöja som droppar av bajs, på golvet en bajskorv och i knät en Felix som sannolikt har markerat sitt revir över såväl min tröja som mina byxor. Som om detta inte vore nog har jag även bredvid mig en lika snabb som nyfiken Adam (=dålig combo).

Jag lyfter på Felix och konstaterar att vad jag har framför mig är en bajsladdning grande. Av denna ligger 1/3-del på golvet, 1/3-del på Felix pyjamas (tack bajsguden för att du såg till att rädda mina kläder) och 1/3-del hänger kvar i rumpan.

Snabbt rullar jag ihop bajsblöjan, lyfter över Felix på vänster arm och tar vad jag har till hands för att torka upp bajset på golvet. (Not till mig själv, pyjamaser har utmärkt uppsugningsförmåga). Därefter upp, till badrummet och skötbordet med Felix på armen och Adam i hasorna. 

Samtidigt som jag sanerar Felix går Adam på upptäcksfärd i badrummet. Frågor som, ”hur mycket toapapper finns på en rulle”, ”vad finns i den vita plåtbehållaren med lock” och ”hur mycket klet kan jag trycka ur tvålpumpen” blir snart besvarade. 

När saneringen av Felix är klar är det sanering av badrummet som står näst på tur, därefter skrubb av pyjamas, tvätt och blöjbyte på Adam. 

Nej, jag hade inte behövt bekymra mig över vad jag skulle sysselsätta mig med.

  
Lugnet före stormen..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s