Fortfarande pappaledig

Jaha det kunde man ju ge sig f-n på. Av den soliga, varma och ytterst behagliga sensommaren ser jag just inte ett spår när jag drar upp rullgardinen. Nej det är mörkt, grått, kallt och förstås, skyfall. 

  

Just där klockan 05:30 får jag en god lust att skjuta den som myntade uttrycket ”Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder”. Bl.a. av den anledningen att det just inte finns så mycket mer än dåliga kläder i garderoben för tillfället. Jag måste alltså någon gång under dagen ta mig ut i helvetestegnet och handla lämpliga kläder. Suck och stön

Klockan kvart i åtta åker Äldste arvingen med min högt älskade hustru till förskolan. Från och med nu ligger ansvaret för tvillingarnas uppfostran helt på mina axlar. Skrämmande? Ja! Omöjligt? Nej.

Vad som sedan utspelar sig kam beskrivas på två sätt. 

1) Det min högt älskade hustru skall läsa

En timmes finmotroriska övningar med träning av öga-hand koordination, färg-och formförståelse, följt av kulturella djupdykningar samtidigt som det näringsriktigt komponerade mellanmålet spisas  vid nio. Inga problem alls.

2) Det min högt älskade hustru inte skall läsa: 

Adam och Felix vill leka i storebrors rum. Med en (ännu en) djup suck påbörjar jag saneringen. I det bombnedslag till rum där storebror har sitt näste kan det dölja sig i princip hur mycket olämpligt som helst för två 16-månaders. 

Jodå, det dröjer inte länge förrän jag kan plocka upp två playmobil-svärd (ungefär i storlek med en tandpetare och precis lika vassa). 

  
Samtidigt som jag sanerar leker Adam och Felix med pussel och de pusselbitar som de råkar hitta. Inte för att speciellt många bitar hör till rätt pussel, men ändå, det gör mig glad. I och med detta har jag ju faktiskt bockat av en punkt (lägg pussel) på listan ”det du bör göra med tvillingarna när du är hemma”! Okej, visst får jag lite dåligt samvete över att jag inte är mer engagerad i själva pusselövningen, men säkerheten (och mitt tvångsmässiga behov av ordning och reda) måste gå först. 

När saneringen respektive pusslandet är klar är vi helt slut. Prisad vare då geten för Netflix. Lite harrmlöst tecknat (Family Guy) samtidigt som smörgåsarna med smör och leverpastej spisas gör underverk för själen. Inga problem alls.

  • I övrigt kan jag bara säga att jag både är imponerad och lite smått avundsjuk på aktiviteten i korvfabriken. När klockan är elva har jag bytt inte mindre än fem duktigt laddade bajsblöjor (3-2 till Felix)! Det är krämigt till konsistensen, åt det svarta hållet och ett rent helvete att torka bort. Imponerade men samtidigt avundsvärt att kunna få leverera sådär bekymmerslöst. En annan har fått gå med ett stadigt övertryck i tjocktarmen sedan kaffet i morse (05:50). Det ges inte många bra tillfällen till att klämma kablar i lugn och ro för en jagad pappa vill jag lova. 

Nåväl, summa summarum får tvillingarna idag betyget 5.

Jag får betyget 4. Lite över medel men fortfarande långt ifrån någon Bonus Pater Familias.. och fortfarande bränd kastrull..

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s