Semester del II

Jag skulle vilja påstå att dag två i den förhyrda stugan på Öland så har den första euforin dämpats något. Två ettåringar ställer uppenbarligen lite andra krav på boende än ett nykaklat badrum. 

Med två ettåringar som är mer rymningsbenägna än ett par återfallsförbrytare på Kumla är det inte optimalt med en terass som har två öppningar utåt. Det hjälps inte att terassen sträcker sig runt halva huset och lätt överstiger 120 kvm. Allt roligt finns uppenbarligen på andra sidan staketet. I vart fall i tvillingarnas värld. 

För att säkra utgångarna från altanen skulle jag behövt armeringsjärn, betong, blyinfattade grindar och kodlås. Vad jag har till hands är tio solstolar av solblekt plast. Ja ni kan nog göra ekvationen själva. Jag vet det, tvillingarna vet det, dessa stolar går att flytta.. 

Det sagda innebär att i samma sekund som jag vänder ryggen till  hörs skrapet av plast mot trä. I nästa sekund, när jag vänder mig mot stället där ljudet kommit ifrån, ser jag en liten minimänniska som, tätt följd av sin bror, pressar sig igenom en glipa mellan solstolarna. Därefter några stapplande steg innan två småkillar börjar springa mot friheten. 

Det ovan beskrivna kanske inte låter som om det vore hela världen. Vad gör väl det om de små liven kommer ut i trädgården? Jo det skall jag tala om. Huset vi hyr råkar nämligen ligga i Törnrosdalen. Det är överblommade rosor på längden och tvären och är det inte rosor så är det minst lika taggiga nyponbuskar så långt ögat kan nå.

Kombinationen extremt taggig vegetation och lika nyfikna som ostadiga tvillingar som springer åt varsitt håll är ingen dröm för pappalito (om jag uttrycker mig försiktigt). Lägg till detta en understimulerad storebror så är spelplanen för veckans övning uppställd. 

Dags att kavla upp ärmarna och börja njuta!

  
Släpp fångarna loss…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s