Storhandling med the twinsters 

Stärkta av en näst intill helt smärtfri bilresa från Stockholm till Öland känner både jag och min högt älskade hustru oss som om vi vore oövervinneliga. 42 av 43 mil i harmoni!

Med lätta steg lastar vi ur bilen. Hur kunde vi ens för ett ögonblick tro att det skulle bli jobbigt? 

Vi inspekterar stugan och gläds åt en standard som snuddar vid hemmakänsla. Wow, vad är oddsen? För mig är de inte höga.

Eftersom allt tydligen spelar mig i händerna känns beslutet om en familjegemensam storhandling självklart. Vad kan egentligen hända? 

Med varsin kundvagn, varsin tvilling och en storebror på gott humör tågar jag och min högt älskade hustru in på Ica Maxi. Med en aircondition på högvarv är affären behagligt sval och skön…. i fem minuter. 

Fem minuter är tiden det tar innan Adam och Felix i kundvagnarna vill, så att säga, pröva sina egna vingar..

När Adam och Felix väl har bestämt sig ökas svettutsöndringen tämligen raskt hos de arma föräldrarna. Såväl jag som min högt älskade hustru vet:

1. Tvillingarna har var för sig röstresurser som får de tre tenorernas gemensamma julkonsert att framstå som en viskning. Ett ”jag vill komma ut ur kundvagnen” låter ”IIIIEEEEIIIYYYYY!!!!!!!!!!!” med en ljudnivå som skär genom märg och ben på alla stackars satar inom en kvarts mils avstånd. (De gånger jag har burit någon av tvillingarna i famnen har deras skrik utan undantag resulterat i en långvarig lomhördhet och ett envetet pipande i öronen väldigt likt ljudet vid dåtidens testbild i tv.)

2. När tvillingarna inte vill bli burna i famnen, så vill de inte bli burna i famnen. Deras teknik att komma ned på marken kan bäst liknas vid de gamla utbrytarkungarnas. Ni vet dem som man kunde se på cirkus och som bands fast med lager på lager med kedjor för att sedan hissas upp ovanför marken. Med krumbukter och en viljestyrka utom denna värld så lyckades de alltid komma loss och med stora leenden buga sig för publiken. Precis så jobbar mina tvillingar. Om de vill ned på marken så kommer de ned på marken,  punkt slut. 

Efter tio minuter har vi således två små gossar som under glada indiantjut springer åt varsitt håll inne på Ica Maxi. Felix mot godishyllan (ofarligt) och Adam åt öl-avdelningen (glasflaskor på höjden och längden = inte bra!!).

Jag lyckas hugga Adam precis innan han hunnit påbörja andra våningen på sin Corona-pyramid. Puuuh! 

När jag kommer fram till Felix har han precis hunnit mosa ett Kinder-ägg (som snabbt smusslas undan av den lätt stressade pappan) och han försöker nu öppna en tablettask Djungelvrål. 

Svetten lackar såväl på mig som min högt älskade hustru. Som överste/Generalmajor för familjen och Cirkus-Martyrmannen ligger det dock på mig att snabbt fatta ett beslut. Utan en sekunds tvekan väljer raskt jag att evakuera mig och arvingarna. Tanken är att jag skall kunna ”köpa” min högt älskade hustru tio minuter för att handla färdigt. 

Tanken var god. Tio minuter med tvillingarna utanför Ica, men inne i ett köpcenter känns emellertid som tio år. Felix lubbar iväg mot snus-automaten och Adam in på Dressman. (Ja det är två helt olika håll..)

Efter tio minuter kommer min högt älskade hustru ut med tronarvingen. Just då, i just det ögonblicket som min hustru kommer ut, har tvillingarna för en sekund stannat upp vid sjölvscanningshandtagen.

”Nämen här sitter ni och har det skönt!”

Jag tror att min pulsåder vid tinningen skall spricka…

  

2 reaktioner på ”Storhandling med the twinsters 

  1. God afton käre kollega! Jag hörde att Syd-Korea har satt upp ”stora ”STORA” ”Jättestora högtalare vid gränsen till Nord-K för att sända propaganda som talar om hur fin världen är. Du kanske kan hyra ut sönerna till Nord-Korea att stå innanför deras gräns och låta så att folket inte hör vad folket inte bör höra…!!! Bara som ett tips alltså…!!! 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s