Napphistoria del II

Den stora dagen har kommit. Dagen som jag aldrig trodde att jag skulle få uppleva.

Dagen då min äldste arvinge slänger sina nappar!

Det låter inte speciellt märkvärdigt. I teorin skulle det egentligen inte vara svårare än att slänga ett tomt mjölpaket eller makaroniresterna från middagen. Ut i soporna bara! I praktiken är det förstås inte lika lätt. Faktum är att nappslängarprojektet närmast är en manöver jämförbar med en bättre månlandning. En månlandning som kostar skjortan och som någon annan (förstås) har klurat ut ett sätt att tjäna högar med pengar på.

Om jag hade fått bestämma hade napparna slängts i första bästa buske. Tyvärr (eller tur för moder natur) får inte jag bestämma. Den som bestämmer är istället arvingen med napparna.  Detta hade i och för sig inte varit något större problem om det inte vore för den lilla detaljen att han, av någon för mig helt obegriplig anledning, 99 % av alla gånger bestämmer sig för det dyrare alternativet. Ävenså denna gång.

Napparna skall inte slängas i soptunnan, de skall vi ge till katterna på Skansen!

Jag vågar inte driva diskussionen längre. Risken är att jag Jinxar hela projektet. Jag vågar därför  inte tala om att dagen redan är fullbokad, att vi skall gå på en husvisning, att småbröderna skall passas av hans kusin, att han skall vara hos mormor o morfar och att mamma och pappa skall få lite egentid för första gången på tio månader. Nej, här gäller det att smida medans järnet är varmt. Om han vill till Skansen för att slänga nappar så skall han få åka till Skansen för att slänga nappar.

Det redan från början ganska tighta schemat för dagen har nu helt plötsligt blivit kompakt på en nivå som får mig att börja tänka på den gamla låten ”Man skall ha husvagn”:

 5 minuter Falsterbo och 5 minuter Koster!

5 minuter Flen och Hjo och 5 minuter Kloster.

5 minuter Örebro och 5 minuter fjäll.

5 minuters rast på ett europavägsmotell…

Men för oss låter det mer:

5 minuter lämna Anton, ta en vitamin,

 5 minuter lämna tvillingarna hos sin kusin.

5 minuter äta brunch på tu man hand,

 5 minuter hämta tvillingarna i stora Brommaland.

5 minuter åka och titta på hus,

5 minuter hämta Anton helt full av bus.

Puuuuh!

Med andan i halsen strax innan klockan halvtre sätter vi oss hela familjen i bilen. Nu brinner det i knutarna om vi skall hinna slänga napparna innan Skansen stänger sina attraktioner. Med en rivstart (i Volvo-mening) kör vi iväg mot staden.

Inte helt oväntat, i den värld som jag lever i, stöter vi snart på patrull. Hela Djurgården är förstås avstängd för biltrafik idag. Suck och stön, tänker jag trött. Det blir till att snurra ett varv i rondellen vid djurgårdsbron och börja leta parkeringsplats.

Efter en halvtimmes parkeringsplatsletande har tvillingarnas entusiasm sjunkit drastiskt. De är fortfarande lugna, men jag vet att det är på övertid. Trots att jag är snål utan dess motsvarighet i modern tid, börjar jag känna att 50 kr i timmen eller mer är ett väldigt lågt pris att betala för att få någon parkeringsplats överhuvudtaget.

45 minuter efter att vi började leta parkeringsplats kan vi börja packa ur bilen. Huvudpersonen, storebror, är lite blek om nosen, men ändå vid gott mod med sin påse med nappar. Tvillingarnas reaktion, när vi tar ur dem ur bilen, påminner lite av vad man ser vid det årliga Ko-släppet. Själv är jag mest glad över att vi har hittat en gratis parkeringsplats, om än väldigt långt bort. Samtidigt kan jag inte låta bli att känna mig mer än lovligt stressad över det faktum att tiden på Skansen nu raskt krympt till knappa två timmar. Min högt älskade hustru är optimistisk som vanligt.

Efter att ha gått tillbaka till bilen på Styrmansgatan och hämtat tvillingarnas solhattar, som vi förstås glömde första gången vi påbörjade promenaden, kan vi tillslut fortsätta vår resa mot Skansen. På det stora hela har det gått hyggligt såhär långt och det är en glad familj som traskar Styrmansgatan ned för att fortsätta äventyret.

Hur det går?

Ja det får ni veta i morgon.. (cliffhanger)

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s