Utemöbler!

Det var många fagra löften om snabb leverans. I princip på sin moders grav garanterade säljaren att vi skulle ha möblerna i god tid innan midsommar. Iiiiinga problem alls, de levererar på nolltid. Det enda vi behövde göra, ja den pyttelilla detaljen, var att host, host, betala i förskott.  Ja faktiskt på stående fot i affären, nej inte i morgon, just där och då.

Det är lustigt med vissa säljare. De kan liksom på lukten känna igen en kund som har ett större begär än förstånd. I just den stunden i affären så måste min högt älskade hustru för säljaren ha luktat mer än en billig eu de cologne. Inte ens den sämste av säljare  skulle ha kunnat missta den längtan efter prisvärda utemöbler som hon då utstrålade.

En halvtimme senare är det gemensamma kontot länsat.

En vecka senare är det midsommar och utemöblerna lyser med sin frånvaro. 

Tursamt nog för säljaren, även om det inte direkt var en högoddsare på midsommar, gör solen likaså (lyser med sin frånvaro). Regnet vräker ned fram till halvtvåtiden och ersätts sedan av ett klimat som i bästa fall skulle kunna beskrivas som kyligt. 

För att göra en lång historia kort – saknaden efter att sitta ute är just på midsommar inte alltför påtaglig. Faktum är att vi är ganska glada som slipper det just då utan kan värma oss inne hos svärföräldrarna.

Två veckor senare har min högt älskade hustru ringt otaliga gånger, tjatat och mötts av bortförklaringar som knappt skulle vara värdiga en fyraåring. Till slut, på dagen en vecka efter midsommarafton anländer dock utemöblerna. 

Jag är på jobbet när det stora inträffar. När jag kommer hem möts jag dock av en lycklig, nästan salig familj. 

Utemöblerna har kommit! Pappa, pappa, titta, vi har fått paket! Alla skuttar av glädje och arvingarna tjuter av lycka när de kan krypa in i den tomma kartongen. 

Min äldste son slår snart fast att han minsann skall sova under kartongen inatt. Ja det är klart du får. Tjena, Helena, fet chans att han kommer fullfölja den planen, tänker jag. Det är inte ens behagligt klockan 18 att sitta ute! Kallt och eländigt är det. 

Entusiastiska som vi är över vår nya utegrupp måste vi hursomhelst äta middagen ute. Har vi väntat så länge kan vi inte låta en petitess som halv storm och frysgrader hindra oss från att njuta. Gång efter annan, nästan i munnen på varandra, säger vi, Åh vad mysigt det är!  Här sitter vi bra! Men vilken kväll! Det är nästan, nästan så att   det går att suggerera fram en sol.

När klockan är halvåtta är det dags för alla barn att sova. Adam sover i sitt rum, Felix i rummet han brukar sova i och Anton…

  
 

2 reaktioner på ”Utemöbler!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s