Svårighetsgrad 3

Klockan åtta på morgonen har jag varit uppe i tre timmar.

Jiiihoooo! tänker den positive föräldern.

Jag är som alla vet dock inte av den positiva stammen. Nej, tvärtom är jag i allra högsta grad tämligen missnöjd över denna tingens ordning som gör att jag morgon efter morgon sitter och bälgar i mig kaffe svartare än tjära samtidigt som alla anständiga människor sover.

Först är det äldste sonen som vaknar klockan fem. Därefter, imponerande synkroniserat, vaknar tvillingarna klockan sex.

Klockan åtta har jag varit lekfarbror i gott och väl två timmar. Jo jag är inte sämre än att jag kan erkänna att den första timmen var jag betydligt mer farbror än lek. Som ett kolli sitter jag med tom blick och tittar på Barntv (som jag misstänker sänds dygnet runt) samtidigt som jag dricker kaffe nog att hålla en hel syjunta vaken en vecka i sträck. Ungefär vid åttatiden börjar jag emellertid känna att gränsen lite är nådd. Efter ett snabbt rådslag med min högt älskade hustru kommer vi överens om att barnen måste aktiveras.

Sagt och gjort. Jag aktiverar tvillingarnas mat och sovklocka genom att gå ut med dem i vagnen. Det dröjer inte många minuter innan bägge sover som två klubbade sälar. Då jag ändå redan är ute och vädret är hyggligt bestämmer jag mig för att sätta kurs mot första bästa lekplats med ett lägligt placerat café invid.

45 minuter senare sjunker jag sveintrött och svettig som ett djur ned på en av caféstolarna på Coop. Uppenbarligen kryllar det inte direkt av lekplatser med lägligt placerade fik invid i min kommun. Samtidigt som jag beställer två latte sätter sig min högt älskade hustru i bilen för att möta upp med äldste arvingen.

Tio minuter senare är det tre leksugna barn som släpps lös på lekplatsen invid parkeringsplatsen. Så långt allt gott och väl. Tvillingarna som får chansen att upptäcka en helt ny värld är överlyckliga. Storebror är inte lika imponerad, men tycker ändå att det är lite småkul. Mamman och pappan som står och huttrar i duggregnet är inte heller jätteimponerade, men kan ändå nöjt konstatera att den förhatliga sandlådan är borttagen, liksom all annan sand också för den delen. Detta är förstås ett stort plus. Inget smuts, inget sand i munnen osv osv.

Just i denna stund är svårighetsgraden på övningen inte mer än en 1:a.


Svårighetsgraden skruvas dock raskt upp i takt med att tvillingarnas upptäckarlusta börjar sträcka sig utanför lekplatsen.
Då det helt saknas staket är det fritt fram ut mot bilparkeringen, planteringen, shoppingcentrat, de vassa stenarna och gångvägen ned mot vägen. När Adam går åt ena hållet och Felix åt andra gäller det att tänka snabbt. Vem löper störst risk? Om de ändå gick åt samma håll så hade det varit en sak, men när de går åt rakt motsatta håll, eller den ena springer iväg samtidigt som den andre står kvar (för stunden) kräver det bra spring i benen hos föräldrarna. Det är dessutom inte ett sextiometerslopp och vila utan det är sprint efter sprint efter sprint. Samtidigt finns på lekplatsen en fyraåring som nu bestämt inte har lust att leka längre.

Det riktigt roliga börjar dock när min högt älskade hustru går in på Coop för att handla lite mat. Så fort dörrarna har stängts efter henne knallar Adam iväg mot parkeringen. Jag springer efter och återplacerar honom vid gungorna. Därefter full fart mot Felix som samtidigt bestämt sig för att utforska shoppingcentret. Adam som sett sin chans till frihet har redan satt fart mot parkeringen igen. Till slut lyckas jag att få dem intresserade av att titta på gungorna. Det ger mig en minut över till att leka lite med äldste sonen. Då sätter Adam fart bort från lekplatsen igen.
 När min högst älskade hustru återkommer är jag borta vid de vassa stenarna och hämtar såväl Adam och som Felix. Fem minuter senare sitter vi alla i bilen på väg bort från lekplatsen i helvetet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s