Gräsänkling

För att vara en oskuld när det kommer till att vara gräsänkling med tre barn så måste jag ge mig betyget Med Beröm Mycket Väl Godkänt. 

Efter en natt med ett antal sprint-lopp mellan tvillingarnas rum står sovmorgon ganska högt upp på önskelistan. Jag inser dock ganska snart att det egentligen inte finns någon som är speciellt intresserad av vad som står överst på min önskelista. 

Klockan fem börjar Felix gasta. Då jag inte helt säkert kan tyda vad han vill få sagt, eller inte har en aning egentligen, försöker jag bara att lägga min lugnande hand på honom. 

Ungefär samtidigt som jag börjar tro att min lugnande hand fungerar hör jag storebrors omisskännliga tassande. Mycket sammanbitet försöker jag, utan att lyfta min lugnande hand från Felix, att lågt väsande förklara att det är sova som just nu står på schemat. När det kommer till storebror är det emellertid så att han har en vilja som skulle kunna förflytta berg. Nej han vill inte lägga sig, nej han är inte trött.

Snabbt smyger jag ut ur rummet där Felix ligger för att sätta på tv:n och parkera storebror i soffan. Jag hinner precis ned (förstås) då jag åter hör Felix tjoande. Denna gång har det en mer ylande tonart och det dröjer inte många sekunder förrän tvillingbrodern i rummet bredvid stämmer in i skönsången.

05:30 sitter tre glada killar och en tämligen missnöjd pappa i tv-soffan och tittar på när Pontepinerna dansar med Iggel-Piggel och Upsy-Daisy.

Nu 19:50 när alla barnen sover kan jag dock säga att det har varit roligt från början till slut. 

T.ex. kan jag ju inte låta bli att undra om Hawaiian Tropic Bikini Team har flyttat in i huset bredvid när jag ser detta:

  
Eller om Felix verkligen inte har röntgensyn?  


Eller vad som rör sig i huvudet på Adam som inte kan slita sig från Magnumflaskan Pommac? 

 

 Rolig dag som toppas av att hela kompisgänget (med barn) kommer på fika hela vägen från Uppsala! Grymt!

2 reaktioner på ”Gräsänkling

  1. Någonting mycket intressant måste det finnas på andra sidan staketet, antar att du tog en titt själv också! 🙂 Passa nu på och sov när småttingarna sover..

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s