Gräsänklingsvaka

Efter drygt ett år skall jag nu äntligen få förtroendet. Jag skall få ta hand om mina tre arvingar helt själv!

Min högt älskade hustru skall åka iväg fred-söndag och jag har givits 100% beslutande/vetorätt under samma tid. Det är stort, nästan lite magiskt. Under  hela helgen kommer min vilja vara lag!

Nu gäller det bara att fylla tiden med aktiviteter som

1. Håller fyraåringen glad,

2. Håller tvillingarna glada,

3. Håller pappan glad och

4. Håller personerna i p. 1-3 hyggligt skadefria.

Att uppfylla punkterna var och en för sig är ingen större konst, möjlligen p. 3 kan vara lurig. Kombon av alla är dock lite av en spännande utmaning. Vad tusan skall jag hitt’ på?

Bjucka grabbgänget är en given böj. Lite soft häng med polarna uppfyller i vart fall kravet på att hålla pappa glad, vilket väl ändå måste vara bland det viktigaste. Jämför t.ex. rutinen vid en flygplansincident. Först syrgas till pappa och mamma och därefter till barnen. Först lekkompisar till mig och därefter till arvingarna. (Lyckligtvis går detta att kombinera.)  

Den andra självklara aktiviteten är förstås tv-spel. När alla barn har somnat är tv´n MIN, bara MIN och då skall min kära Xbox få upprättelse för all försummad tid.

Men utöver detta?

Tvillingarna som nu kryper snabbare än Usain Bolt springer och dessutom kan gå det håll näsan pekar till synes hur långt som helst är utan tvekan en utmaning i offentliga miljöer. Pappas puls blir inte direkt lägre av att de nio gånger av tio väljer att gå åt två helt olika håll och tio gånger av tio tar chansen att klättra upp på allt som finns att klättra på..  Hmmm

Jag får gå tillbaka till skissbordet.

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s