Altanbygge

Jag erkänner att jag var lite av en tvivlare innan. Nu är jag däremot frälst, altanfrälst. 

Vi har sedan tidigare en uteplats i rakt sydligt läge direkt bakom huset. Denna är bestyckad med en grill och har sittplatser för hela besättningen. Inte top notch på något sätt men i godtagbart bruksskick. 

Därutöver har vi en liten hörna i sydöstra delen av trädgården. Där är tanken att vi skall sitta i konstrottingsoffan och njuta av ett glas vin. Tyvärr ges det med små barn, i synnerhet tre, väldigt få tillfällen till total avkoppling, men möjligheten finns den dag vi får tid över. Om femton år så kanske?

Nu ville då min högt älskade hustru ha en till uteplats. Jo visst, vi saknade ju en på framsidan i norrläge, men en till uteplats? 

Eftersom jag ändå har väldigt stort förtroende för min högt älskade hustrus goda omdöme så lät jag mig dock tillslut övertalas. Däremot tyckte jag nog att detta borde jag ju kunna göra själv. Jag menar, jag har ändå satt upp ett staket i trädgården. Okej det var färdigbyggt i affären. Okej, det enda jag gjorde var att banka ned tre pålar i marken och hänga på en grind. Okej det tog en vecka i anspråk. Men ändå, hur svårt kunde det vara att bygga en altan?

Efter ytterligare vändor vid diskussionsbordet lät jag mig motvilligt övertalas. En ”riktig” snickare skulle få göra jobbet. 

Nu har en riktig snickare arbetat i två halvdagar. Under denna tid har det gjutits fundament, byggts en stomme, lagts 20 kvm altandäck och påbörjats ett räcke. 

Jag är böjd att medge att den riktige snickaren ändå har gjort jobbet bättre än vad jag hade kunnat. Ja faktiskt såväl bättre, snyggare som snabbare. Jag skulle nästan kunna sträcka mig till att erkänna att jag är imponerad. 

Enda nedsidan av byggprojektet är att jag har drabbats av bygg-feber. Jag vill bygga mer! (Eller snarare vill ha någon annan som bygger mer.) Det är oslagbart spännande att se hur ett bygge växer fram. Speciellt som jag slipper svettas själv. Synd att börsen är tom nu.

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s