Skate or die

Efter en liten tid som pånyttfödd skejtare (eller overthehillburnedout wannabe) har jag ändå lärt mig något.

1. Vägarna i Sverige är inte jämna och lätt sluttande nedåt. Till skillnad mot alla Youtube-filmer där longboardåkare glider fram i Santa Monica har jag hittills bara upplevt lätt uppförslut, motvind och asfalt så skrovlig att fötterna domnar.

2. Om det så bara finns en enda liten kapsyl på en annars helt rensopad väg så åker jag på kapsylen. Detta i sin tur medför utan undantag att skateboarden tvärstannar samtidigt som jag fortsätter framåt (dålig combo).

3. Oavsett hur bra jag åkt innan och efter ramlar jag alltid av just där det finns publik. Det kan till och med vara så att jag tror mig åka på en helt öde väg, men när jag väl snubblat av brädan och ser mig omkring så har förstås en åskådare precis dykt upp från tomma Intet. 

4. Hur cool jag än tror mig vara på brädan så är jag aldrig ens i närheten av min värsta bild av mig själv. Jag kan stå där, för en gångs skull i balans på brädan, och känna mig jäkligt sval. Då åker jag förbi ett skyltfönster. Vad jag ser är där en gubbe med en hållning som Mr Burns i Simpsons. En gubbe som med i snigelfart ser ut att stå på örat i vilken sekund som helst.

5. Det är riktigt kul trots punkterna 1-4!

  

2 reaktioner på ”Skate or die

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s