Trädgårdshäng

Jag kan inte riktigt bestämma mig om jag tycker trädgårdshäng med tvillingarna är bra eller dåligt. 

Det börjar bra. Solen gassar och tvillingarna har precis sovit sin förmiddagslur. Min högt älskade hustru har ställt fram stora fikabrickan och jag lutar mig med en belåten väsning tillbaka i trädgårdsstolen. Över kanten på kaffekoppen ser jag de röda och blå galonbyxorna med Adam och Felix däri sitta förnöjt i sandlådan. 

Just där i den stunden känns allting väldigt enkelt, avkopplat och helt fritt från bekymmer. Jag fikar, min äldste arvinge leker med sin kusin och de små verkar nöjda. Aaahhh!!

En timme senare är scenen en annan. Adam har satt kurs mot gräsklipparen samtidigt som Felix med en sista kraftansträngning har lyckas hiva sig upp på bordet (dit kan klättrat via en stol).  En potentiell hjärnskakning skall vägas mot sönderskurna fingrar. 

Denna gång var vi två. Jag tar hand om situation-Felix och min högt älskade hustru tar hand om situation-Adam. Bägge placeras därefter på ruta ett igen i området med leksaker bredvid sandlådan. 

Enhalv minut senare är Adam på väg ut ur trädgården via berget som slutar med ett smärre stup. Felix har samtidigt kryp-sprungit till lövhögen och sitter som bäst och suger på något som kan vara alltifrån en mördarsnigel till en sten. 

Som ett tv-spel från åttiotalet tar det aldrig slut hur många gånger vi än räddar dem. Det går bara fortare och fortare och blir farligare och farligare. Ju tröttare de blir, desto svettigare för oss föräldrar.

Jo jag vet vad ni tänker; hur farligt kan det egentligen bli i en trädgård? Svaret är: Betydligt värre än jag någonsin kunnat föreställa mig. Vi har berget i nordväst, gyttjepölen i nordöst, rosenbusken rakt västerut och lövhög i öster. 

När vi lägger dem i vagnen för eftermiddagsluren drar jag en stor suck av lättnad.

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s