Magsjuka

Då var det premiärdags för mina kära tvillingar. Som en försenad ettårspresent kommer klockan fem i elva (nattetid naturligtvis) första kaskadspyan från Adam. 

Mycket kan sägas om Adam, men när han gör något så gör han det ordentligt. Spyan som dränker kudden i hans säng är således av det mer maffiga slaget. Jag ser skinkbitar, en ganska oskön röra av pastasås och så en hel flod av äcklig sörja. 

Till min stora förvåning så sover Adam vidare efter denna praktpizza utan så mycket som ett ord av klagan. Den enda som faktiskt hörs klaga är pappan (jag) när kuddvar, gosedjur och täcke skall saneras. 

Klockan tolv (fortfarande nattetid) kommer nästa leverans spyor. Till min lättnad är det en lite mindre laddning.

När så dagen väl börjar vid halvsextiden står det 2-0 till Adam. Både jag och min högt älskade hustru inser dock att det egentligen bara är en tidsfråga. Fram till dess att katastrofen är ett faktum har vi dock ett jäkla sjå med att hålla isär nappar, leksaker och allt som kan tänkas överföra baciller från Adam till Felix.

Vid åtta är det min högt älskade hustrus tur att få en dusch. 270 ml ersättning och ett halvt Polarbröd flyter ut fint över magen på Adam där han sitter i sin mammas knä. 

3-0 Adam.

Klockan nio så jämnar dock Felix ut ställningarna. En monsterladdning rinner rakt ned i barnvagnen med vägen över Fleeceoverallen. Det står nu 1-3.

Under tiden Adam och Felix sover sin eftermiddagslur spy-säkrar jag vardagsrummet. Allt tyg (mattor, kuddar, soffa) täcks med filtar. Samtidigt klorinsaneras badrummet och tvättmaskinen körs på högtryck.

När Adam och Felix vaknar klockan fem i tre är jag redo. Till min stora lättnad håller sig gröten kvar i magen och jag får en riktigt hygglig eftermiddag i solen med Adam och Felix.

Klockan sju när det är läggdags har inget hänt. Är det en tillfällig paus, eller är verkligen faran över? Kommer någon annan att börja inatt? Kommer storebror åka på det igen? Frågorna fortsätter att gnaga i huvudet tills jag lägger mig.

 
Efter regn kommer solsken.. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s