Valborgs morgon

Valborg för en overthehillburnedout trebarnsfar har väldigt få gemensamma nämnare med Valborg  för en singelstudent tjugo år tillbaka i tiden. 

Klockan halv sex vaknar jag av ett bättre illvrål från rummet bredvid. Ja nu är det ju så fiffigt konstruerat vårt hus att en viskning i något av sovrummen hörs lika väl i rummet bredvid. Ett illvrål i rummet bredvid är således lika mustigt i såväl tvillingarnas rum där jag sover med Adam, som i storebrors rum där ingen mindre än storebror själv sover. 

Ungefär trettio sekunder efter Felix vrål så ställer sig Adam upp i sängen och gnuggar sig i ögonen. Två raska handgrepp senare har jag till min lättnad lyckats peta i honom en napp och fått honom att somna om igen.

Då hör jag de mycket illavarslande (i vart fall för min morgonsömns vidkommande) små lätta dunsarna mot golvet som snabbt kommer närmare. Därefter står han där i dörröppningen, beväpnad med fyra nappar och en okuvlig vilja att börja dagen. 

Jag gör det universella tecknet i luften för ”Var tyst och gå och lägg dig”. Tyvärr går det tysta budskapet inte riktigt fram varför jag snabbt måste upp och handgripligen vända storebrors näsa åt det håll hans säng ligger. Därefter springer jag snabbt in till mitt nattduksbord och rafsar ihop mina glasögon, min mobil och ett par strumpor innan jag vänder ut för att eskortera storebror tillbaka till hans säng. Vid det laget har emellertid storebror vönt sin näsa åt det håll där vardagsrummet ligger och är halvvägs ned för trappan.

Scheisse! Tänker jag tyst för mig själv. Demonstrativt och med förhoppningen om att han skall följa efter går jag ändå in på hans rum och lägger mig i hans säng. Jag ligger där i en minut, tre minuter, fem minuter. Ingen kommer in. Det enda som händer är att jag får träsmak i hela kroppen. 

Uppgivet går jag upp. Där sitter storebror tyst i tv-soffan och tittar på den avstängda tv:n. Jag sätter på den och sjunker ned bredvid honom i soffan. I mitt stilla sinne tänker jag tillbaka på de Valborg när dagen började och slutade med sprit. Håhåjaja, den som ändå kunde dränka sin trötthet..

 
Mig skall intet fattas. 

2 reaktioner på ”Valborgs morgon

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s