Eftergifter och kompromisser 

Förr eller senare, oftast förr, inser den ansvarstagande föräldern att det här med att skaffa barn innebär en del eftergifter och kompromisser. Livet Carpe Diem blir helt plötsligt lite mindre fånga dagen och lite mer överleva dagen. (Med tre barn, varav ett tvillingpar vågar jag påstå att jag ändå vet vad jag pratar om).

I början tyckte jag att jag hade hygglig kontroll, i vart fall med tvillingarna som hade den goda smaken att hoppa över allt vad kolik heter. Jag kunde fortsätta leva mitt vuxna liv parallellt med dem som levde sina bebisliv. Jag åt min Tabascokryddade flintastek och de åt sin bröstmjölk. Jag goffade mina Elvis- mackor framför tv-n och de goffade sin.. bröstmjölk. 

När tvillingarna nu har fyllt ett är det inte lika okomplicerat. Det som förut krävde noll eftertanke är nu ett projekt som engagerar varenda hjärncell i mitt begränsade förråd.

En Elvis-macka framför tv:n är bara att glömma. Sylt, jordnötssmör och små nyfikna småbarnshänder gifter sig inte alls bra med varandra i finsoffan. Nej i bästa fall är ett tunt, tunt, lager smör hanterbart. 

Jag älskar förstås mina barn över allt annat och kan leva med denna mer hälsosamma frukostkultur. Desto mer bekymmersamt är det då med huvudmålet, middagen.

Allt som nu lagas smakar… ja just ingenting egentligen. Även de minsta barnen skall ju nämligen också de äta maten som serveras. Salt är bara att glömma. Det som förut var fyra, fem kraftiga vred på pepparkvarnen är nu inte mer än en med millimeterprecision gjord antydan till vridning. Chili – Noo Way José! Mina barn må vara halvcolombianer men någon större iver att knapra lök har då inte heller visats. 

Jaja, det går ingen nöd på mig. Jag tänker som så att om tjugo år när man kan krydda på maten igen så kommer den smaka ännu godare! 

 
Bebiskryddad Lasagne al Forno – Bon apetit! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s