Utvecklingsfaser

Jag kan inte låta bli att förundras över barn, speciellt mina barn. Varje dag upptäcker jag något nytt. Ibland är det sådant som de kunnat sedan tidigare men som jag missat, eller så är det något riktigt nytt de lärt sig.

Varje utvecklingsfas, utvecklingssteg är lika överväldigande. Första begrundande blicken, första tandlösa leendet och första gången de ställer sig upp är alla stora tillfällen. Det är även stort när de tar sina första steg.

Idag fick jag dock uppleva det kanske största utvecklingssteget av dem alla.

Det är sen eftermiddag och det lackar raskt mot kväll när det händer. Jag har precis lämnat köksbestyren bakom mig, hämtat rena blöjor, preparerat tre tandborstar och lagt fram tre rena pyjamaser. Min högt älskade hustru badar enligt överenskommet den vilt tjoande tronarvingen. Av ljuden att döma har den badande arvingen utrustat sig med vattenkanonen. Övningen kan nog bäst beskrivas som.. livlig.

Hursomhelst, jag sitter i soffan. I brist på annan avstjälpningsplats har jag lagt ett oläst nummer av biltidningen Auto Motor Sport på soffkanten. Det är då det händer!

Jag tar min tidning, slår upp den tolvsidiga artikeln om nya XC90,och börjar läsa. Jag läser ett stycke och tittar sedan upp. Tvillingarna sitter och leker på golvet. Jag läser ett stycke till, ett till och ett till. De leker fortfarande. Kors i taket!! De bråkar inte, de slår sig inte och det kanske viktigaste, de kräver inte min omedelbara uppmärksamhet!!

En kvart senare har jag skummat igenom hela artikeln! Håll i hatten! Utan avbrott!!

Jag känner något fuktigt i ögonvrån. Detta är stort. Detta är en milstolpe i deras utveckling!!! Jag kunde läsa en hel artikel!!!!

2 reaktioner på ”Utvecklingsfaser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s