Paket

Det är ibland lite knöligt, ibland lite stressigt och ibland lite svettigt att ha tvillingar. Detta är jag dock numer ganska införstådd med. Oftast kan jag ta situationerna som uppstår med jämnmod. 

Vad jag däremot inte är van vid och därmed inte heller är rustad att tackla, är att dessa små underbara liv kan ge upphov till en känsla av smärta! 

Om man skall vara petnoga är det väl i och för sig inte just tvillingarna som orsakar smärtan utan deras stundande ettårsdag, eller för att vara helt rättvis, paketinköpen.

För det första, vilket jag först inser när jag väl står i affären, måste jag köpa dubbelt. Ekvationen är ganska enkel. Dubbla paket = dubbla kostnader = dubbelt så djupt hål i plånboken. 

Jag är av naturen en sann optimist och låter mig inte nedslås i första taget. Däremot i andra taget blir omvärlden snabbt nattsvart. Ungefär i det senare stadiet befinner jag mig när jag står där mitt i leksaksaffären och börjar inse att det finns ungefär en miljon leksaker. Av dessa är väl cirka 90 procent av sorten som är roliga i fem minuter innan barnen tröttnar. Även om de leksakerna under just dessa fem minutrarna är jäääävligt roliga så har en pappa som skall betala, ganska lätt att hålla sig för skratt.

Nåväl, tänker jag och försöker skaka av mig olustkänslan. Nog borde det väl gå att hitta något till tvillingarna som är roligt, pedagogiskt och politiskt korrekt.

Jag styr mina steg mot Fisher Price-hörnan. 

Där går ridån ned. 

  
Ett litet leksaksgarage för åttahundrafyrtionio spänn!!!! Jag som måste köpa två av vad jag än köper, blir helt kallsvettig. För att inte ramla omkull av chocken måste jag ta snabbt stöd mot hyllan.

849 kr för en plastleksak åt ettåringar!!! Är det ett skämt?

Jag går vidare. Redan vid nästa hylla börjar jag inse att det inte är något skämt. 

  
749 för ett lekbord… 

  
599 kr för en… Leksaksbuss!!! Femhundranittionio!! Jag hade varit beredd att sträcka mig upp till hundra.

Helt plötsligt börjar jag känna mig väldigt fattig. Jag ser för min inre syn hur mina arvingar får uppleva sina födelsedagar i en misär som skulle få Charles Dickens karaktärer att framstå som bortskämda. (När kameran sveper över rummet ser man två tvillingar. På deras runda kinder blänker färska tårar.  Deras huvuden pryds av tidningspapper som deras ömsinta mor har försökt att vika till partyhattar. Framför sig har de endast lite presentpapper och snöre. Detta var allt föräldrarna hade råd med.)

Jag går vidare i affären med tunga steg. Till slut hittar jag något som jag har råd med x 2.

  
Ett leksaksset sopborstar och skyffel…

2 reaktioner på ”Paket

  1. Köp varsin rostfri kastrull med hållbart lock + slevar, det brukar ett-åringar tycka om! 🙂 Sen när de har tröttnat på dem kan föräldrarna ha nytta av dem!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s