En bra nattning

Jag vet inte om jag fokuserar på fel saker, men i min värld går det på varje bra händelse ungefär tiotusen dåliga. Allt kan också göras på tiotusen dåliga sätt, men bara ett bra. 

Precis så är det med läggningen av arvingarna. Det finns tiotusentals varianter på dåliga läggningar för natten, men bara en bra. 

De dåliga har det gemensamt att de tar tid, jag blir dyngvåt av svett och engelsmannen (den lille killen i mitt huvud) går bärsärk av frustration. 

Den bra varianten är att alla tre arvingar somnar utan protest, utan  att en enda svettdroppe utgjutits och utan att ett ord från den mycket lättirriterande engelsmannen.

Idag fick jag uppleva den bra varianten. Hallelujah! Det går som ett schweiziskt urverk. Mitt Skalman-jag jublar av lycka inombords. 

Klockan sju börjar pyjamaspåtagningen. Först storebror. Tack vare det lilla incitamentet att han får natt-nappen så snart pyjamas och tandborstningen är avklarade går denna process geschwint. 

Därefter kommer den tvilling som är minst nöjd med det den håller på med. Här är det lite mer protester, men ändå förvånansvärt lätt. En rejält laddad bajsblöja kan i och för sig komma som en Svartepetter, men med två par rutinerade händer är det inte ett oöverstigligt hinder.

Slutligen skall den harmoniske och lycklige tvillingen som leker förnöjt på golvet också tvingas på en pyjamas. 

Klockan 19:20 är alla klara. 

Klockan 19:30 vänder sig storebror på soffan med ansiktet inåt väggen. Samtidigt tar jag och min högt älskade hustru varsin tvilling. Jag lägger ”min” tvilling i hans säng, trycker in en välfylld vällingflaska i munnen och ställer mig att vänta. Efter runt tio minuter, när han tankats upp med runt 270-300 ml välling, är det klart. 

Jag tar den tomma vällingflaskan, traskar ned till vardagsrummet och lyfter upp den mycket tungt sovande storebrodern. Därefter bär jag med armar värkande av gårdagens bicepsträning på gymmet upp de 20 kilona till hans rum, hans säng och stoppar om honom. 

19:45 sover tre barn gott.

  

4 reaktioner på ”En bra nattning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s