Tvillingtest

Jag har ett litet problem. Eller just nu är det väl egentligen inget direkt problem, men väl en källa till frustration: Jag är extremt dålig på att känna igen ansikten. 

Vanligtvis gör detta mitt lilla handikapp mig varken speciellt frustrerad eller bekymrad. Tvärtom kan det istället vara en tillgång.  När jag rör mig ute bland folk lyckas jag mer än en gång ducka för oplanerade samtal om väder och vind med bekanta som jag borde ha känt igen men helst slipper. Inte helt Kosher kanske, men praktiskt när man går med tre barn i släptåg.

Inte fullt lika praktiskt är mitt handikapp när det kommer till att känna igen mina egna barn. Eller närmare bestämt när det kommer till att skilja tvillingarna åt. 

Visst, får jag lite tid till att i stillhet närmare betrakta dem så går det ganska hyggligt att skilja dem åt. Problemet är att mina arvingar i allmänhet och tvillingarna i synnerhet inte alls har något intresse av att vara stilla. Till pappas stora förtret far de istället omkring som små skållade troll från det att dem går upp tills det är läggdags.

Nu har jag dock kommit på lösningen! I vart fall om de sitter vid middagsbordet i sina barnstolar. 

Lösningen är att jag spänner upp bägges remmar som de är fastsatta med i stolen. Den som är först ur startblocken är Adam! 

Jag är så glad! Jag har kommit på en nästan 100 procentig metod! I vart fall 99-procentig. Den felande procenten skulle vara de gånger då de är snudd på lika snabba. Sedan finns det förstås en liten, liten, detalj i detta geniala test som skulle kunna ge en lätt orolig mamma en anledning till invändning.  När tvillingarna är lika snabba ligger det tyvärr lite i farans riktning att jag inte kan ta emot bägge när de tippar ut över stolskanten… 

 

Testbanan. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s