Kockpappa

Prisad vare Geten! 

Det är med en knut i magen som jag sätter mig på tunnelbanan hem från jobbet. Hur jag än försöker kan jag inte skaka av mig känslan av oro. 

Efter lite funderande kommer jag på vad det är som gnager på mitt undermedvetna. Min korvstroganoff! 

Det ligger nämligen till på detta viset. Även om jag skulle vilja så kan jag inte ens under de mest gynnsamma förhållandena kalla mig någon större kock. Min matlagning suger. Om min mat var den enda som fanns kvar på jorden är jag rädd för att nio av tio skulle välja svältdöden.

Jag är smärtsamt medveten om nivån på min matlagning. Med Vetskapen om att det idag är min korvstroganoff som står på menyen så har jag all anledning att vara orolig. 

Där jag sitter på tunnelbanan på väg hem går jag för tusende gången igenom mitt hemliga recept i huvudet. En hel falukorv, Mycket dittan, ännu mer av dattan och så några skedar bluttanblä. 

Min förvåning vet inga gränser när jag kommer hem. Min äldste arvinge bubblar av lycka över middagen som serveras! Han kunde inte ens vänta tills alla satt sig till bords med att börja äta!

Jag andas ut. Nu vet jag att jag kan ta hand om min familj. Puuuh!!

Ett särskilt tack till falukorven, Tomatketchupen, mellangrädden och Creme Fraichen. Ni fyra kompisar räddade mig! No more no less.

 

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s