Fotbollspremiären 

Idag väcktes en strimma av hopp. En strimma av det hopp som driver folk att köpa lotter, affärsmän att investera pengar och pappor att köra ut sina arvingar i den svinkalla vårkylan för att joxa med lädret. Kort och gott ett hopp om mångmiljonutdelning på den stora investeringen.

Idag är dagen då arvingen får skriva in sig i den lokala bollklubben. Det känns stort, nästan lite religiöst. Det är faktiskt inte utan att jag själv förvånas en smula av dessa känslor av spänd förväntan inför premiären.  Dels är jag ju inte en man av stora känslor och dels är nog fotboll det minst viktiga i mitt liv just nu. Ändå står jag där stolt vid kortsidan av fotbollsplanen och ser hur arvingen tveksamt traskar inåt mot gruppen av tränare. 

När jag tittar på gruppen av pojkar födda 2010 noterar jag att det sannolikt finns både en och två ambitiösa föräldrar bakom. Jag ser minst fyra par fotbollsskor med dobbar i storlek 28. Till detta anar jag landslagskläder i juniorstorlek under vad som ser ut att vara Gore-Tex ställ. 

Bakom min arvinge finns inte någon sådan ambitiös förälder. Däremot finns en pappa vars hjärta (och snåltarm) sjunger av glädje vid åsynen av hans täckoverall och vinterkängor. 

Min arvinge traskar långsamt med gruppen. Härligt, tönker jag, han är en kille som vet att spara på krafterna tills de verkligen behövs! 

En timme senare har han lunkat sig igenom tre olika varianter av Kull där man skall jaga varandra samt traskat sig runt två stationer av koner med bollen. Det är min grabb det! Här springer vi inte i onödan. Om han är ett blivande fotbollsproffs? Frågar du mig är svaret ett rungande Ja!

  

2 reaktioner på ”Fotbollspremiären 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s