Beroenden

Kära Bullen, jag har ett problem. Min fyraårige son har två starka beroenden, är det farligt?

Det finns dåliga beroenden (Crack?) och så finns det lite mindre dåliga (marijuana?). Min son är slav under två beroenden som jag inte riktigt vet vart jag skall placera på skalan. 

Jag fick så sent som igår veta att han skulle sälja sig själv för det ena beroendet. Det var när jag satt och bläddrade i bröllopsalbumet som han plötsligt hajade till. ”STOPP!! Bläddra tillbaka! Nej inte dit, en sida till!!”. Därefter blev han tyst en sekund innan han med eftertryck sade: ”Jag vill gifta mig!”. 

Jag tittar på det uppslag som har fångat hand uppmärksamhet. Först förstår jag ingenting. Sedan ser jag.  Det är sidan med fotografier på presentbordet… Jag ser hur det lyser i hans ögon. 

Behöver jag vara orolig? Han säljer sig själv för en bättre trave presenter..( I och för sig så hade han ju ett lite lugnande svar på frågan med vem han skulle gifta sig. ”Med pappa, mamma är så tråkig att gifta sig med…”)

Det andra beroendet är il nappo. Det är så starkt att han ibland bara måste ha en eller två sug på nappen för att känna sig tillfreds. När jag förklarar att det nu inte längre är morgon och att han måste ge mig napparna möts jag inte sällan av: ”Snääälla, bara två sug till?”. Sedan tar han två sug på den blå nappen innan han högst motvilligt lämnar över den rosa som han bara får ha i handen och den blå.

Är detta farligt?

Mvh

Orolig pappa

  Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s