Skuldfri?

Äntligen har jag möjlighet till en liten amortering på min gigantiska skuld. Den skuld som ständigt gnager på mitt samvete som om jag hade en liten råtta som satt och knaprade på hjärnbalken. 

Ja, jag talar naturligtvis om skulden av egentid.

För den som inte känner till begreppet egentid kan jag villigt erkänna att inte ens jag förstår all matematik bakom fenomenet. (Den mycket komplicerade algoritmen som ligger bakom lär vara en väl förborgad kvinnlig hemlighet.) 

I praktiken är egentid hursomhelst den taxameter som börjar ticka så fort jag sticker ut näsan genom dörren utan att ha en eller flera av arvingarna i släptåg. T.ex. – Jag går till jobbet –  PANGBOOM 50 timmar minus.. i veckan!

Idag skall alltså min högt älskade hustru åka iväg. Alla är nöjda och glada. Hon får en heldag med  mor och syster och jag får en chans att betala av en liten, liten del av mitt skuldberg av egentid. Jovars, det skall förstås bli kul att hänga med grabbarna också även om de fortfarande är aningens lite för unga (två stycken á 10 mån och en á fyra år) för att hinka bärs, snacka bilar, brudar och silikonbröst. 

I vilket fall som helst. Jag har laddat för denna dag enligt följande.

Sovit! Efter sex nätter i rad med två gremlins i samma rum har jag nu fått sova en helnatt då min högt älskade fru tagit nattpasset. Guld värt!

Sänkt förväntningarna! Till skillnad mot min kära hustru när hon har hand om arvingarna (förmodar jag) så har jag inga som helst ambitioner. Mitt mål är endast att ta mig igenom dagen utan att någon skadar sig för allvarligt, dvs att ingen skadar sig så att det lämnar några synbara spår kvar tills när modern kommer hem. 

 Lobotomerat mig mentalt. Vad som än händer måste jag hålla humöret under kontroll. Inga ”Fanihelvete jävla ungjävel” eller liknande. Bara bita ihop, torka upp den spillda mjölken (som finsoffan raskt suger åt sig) och klämma fram ett litet leende.

Dåså, bara att sätta igång! Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s