Glädjebesked

Det var i sanning en glädjens dag den dagen då jag fick veta att jag skulle bli trebarnsfar, framförallt av två anledningar.  

Nummer ett – nu hade jag en mycket bra anledning till att skaffa en ny bil. 

Nummer två – nu fanns en mycket god grund för att byta till ett större boende. 

Ja, jo, visst det kunde väl föralldel vara lite kul med tre barn också. Om inte annat så skulle jag alltid ha ett bra håll-käften-argument gentemot folk som beklagade sig över sina en eller två barn. Lite en royal straight flush vid samtal med andra föräldrar. (Tre har alltid trumf gentemot en eller två barn och med tvillingarna även trumf mot flerbarnsfamiljer utan tvillingar.)

Hursomhelst. Vad gäller bilköpet blev det precis så skoj som jag hade föreställt mig. Många provkörningar och ett stort antal gratis koppar kaffe senare hittade vi ett åk som kunde göra jobbet att ta familjen från A till B tryggt, säkert och ståndsmässigt utan att för den skull framstå som vräkigt eller riche noveau. Kort sagt en bil som är hygglig men som samtidigt inte ger någon anledning att ifrågasätta storleken på min snopp.

Vad gäller husinköpet var det inte lika okomplicerat. Helt plötsligt började det pratas om amorteringskrav på nya lån, samtidigt som reproräntan snabbt sänktes till mindre än 0 %. Hus som för ett år sedan kunde fås för svindlande summor kom helt plötsligt att stiga till ofattbart svindlande och helt omöjliga summor. Det som för tre år sedan var huspriser som fick det att snurra i skallen av yrsel (runt fem miljoner) är nu kaffepengar (för alla utom mig som fortfarande får yrsel och svår andnöd när jag ser låneöversikten från banken på det beloppet). 

Mitt i allt detta skulle jag nu alltså hitta ett hus med fyra sovrum! Eeeasy peeasy…. not.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s