Skötselråden

För fyra år sedan fick jag den sötaste lilla varelse man kan tänka sig. Han hade svart hår, guldbruna ögon och det charmigaste tandlösa leende. 

Skötselråden var till synes mycket enkla. Ingen mat efter tolvslaget, undvika vatten och direkt solljus. 

Allt gick bra tills vi bröt mot regel nr 2 – Undvik vatten. I en omsorg om hans hygien sattes han strax i en balja med vatten. Sekunden efteråt ekade hans hjärtskärande skrik mellan väggarna. Det fäktades, gestikulerades och krumbuktades. Detta var ingen lyckad combo. Resultatet? Ja, det väntade inte länge på sig. Två till!

Idag har jag alltså två små nya ursöta små varelser. De har nästan alltid ett leende till övers och kommer krypande som två små skott så snart jag uppenbarar mig innanför tröskeln. 

Skötselråden är samma som tidigare, undvika vatten, ingen mat efter midnatt och direkt solljus. 

Finns ett vattenglas med bara en droppe vatten inom rummets fyra väggar kan jag vara helt säker på att det en sekund senare är omkullvält med en bättre ocean som snabbt flyter ut över parketten. Det är lika säkert som amen i kyrkan.

Försöker jag sätta mig med en smörgås är det genast två små näsor som börjar vädra i luften. Efter några ”sniff” vänds två små huvuden ofelbart mot min tallrik. Vad som därefter sker händer så snabbt att det knappt går att uppfatta. Som två hungriga vargar spring-kryper de mot mig på ett sätt som får mig att känna en kall kår längs ryggraden. De vill ha mat, de skall ha mat, de MÅSTE ha mat!!  Med sylvassa naglar klöser de sig upp mot mina ben, gläfsande och med saliven rinnande i mungipan..

Mina små Gremlins – jag älskar er!2 reaktioner på ”Skötselråden

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s