Nitlotten

Så snart jag såg infartsköerna visste jag att det hela var en urusel idé. Tyst förbannade jag min egen snålhet som efter fagra löften om lunch billig som smuts fick mitt förnuft att vika ned sig. (Not till mig själv: Ikea är aldrig en bra idé, i synnerhet inte under mellandagarna.)

Hursomhelst tronarvingen skulle få träffa kusinen och familjen skulle få i sig en billig lunch och handla lite småplock på Ikea

Snabbt paxade jag övervakningsuppdrag 1, dvs uppdraget att hålla koll på min fyraåring och hans ett år äldre kusin. Mammorna till respektive barn lämnades med de åttamånaders tvillingarna.

Nöjd med min lott och full av tillförsikt manade jag på mina små adepter in på starten av Ikea-slingan. Min egen arvinge är av sorten som gör sin pappa stolt i offentliga miljöer och med sin väna kusin skulle detta bli en avkopplande övning.

En timme senare har jag lärt mig att två goda saker var för sig inte blir dubbelt så gott tillsammans. Kusinen, och min arvinge tätt efter, far iväg som två Jehun in i soff-avdelningen. ”FÖRSTEN FRAM” gastar arvingen vartefter han med ett vrål vräker sig ned i närmaste soffa. I ögonvrån ser jag hur det äldre paret förskräckta tvingas ta ett dubbelsprång åt vänster för att inte bli nedmejade.

Därefter är det säng-avdelningen. Med en teknik som skulle gjort Patrik Sjöberg grön av avund saxar sig arvingen och kusinen upp i sängar vita som snö med sina vinterkängor.. Lyckligtvis håller de ett fortsatt högt tempo och har hunnit sätta sina bomärken på de fyra, fem närmaste sängarna och rusa vidare mot köks-avdelningen innan någon har hunnit förstå vad som hände.

Väl på köksavdelningen inser jag att något måste göras och det snabbt. I panik sliter jag åt mig två Ikea-måttband. Med en sträng förmaning om att ta det lugnt skickar jag iväg arvingen och kusinen att mäta. Okej, ni får två band var. Tre? Okej ni får ta tre band var, bara ni tar det lugnt.

En minut senare har köksavdelningen förvandlats till en konflikthärd där jag skall föreställa Jan Eliasson och medla mellan parterna som med orubblig envishet måste mäta exakt samma yta, samtidigt..

Resten av Ikea bär jag min tronarvinge (20 kg) och försöker samtidigt plocka åt mig vad vi skulle köpa.

Väl hemkommen upptäcker jag 1. Att mammorna med tvillingarna har haft en mycket lugn, behaglig och trevlig Ikea-övning, 2. Att handdukskrokarna som ligger i min jackficka inte finns med på kvittot..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s