Huvudvärk

Det var ett tag sedan jag verkligen hade anledning att hetsa upp mig över alltings djävlighet.

Idag kom då vändpunkten, den dag då bägaren skulle rinna över, skam gå på torra land och djävulens ymnighetshorn öppna sig.

Jag talar om hjälminköp till tronarvingen.

Det hela var inte min idé (förstås) utan min kära hustrus. En hjälm skulle inhandlas till vinterns övningar i pulkabacken. End of discussion!

Jag försökte förklara att den skridskohjälm av märket Jofa som låg på hatthyllan hemma mycket väl kunde göra jobbet att ta arvingen nedför pulkabacken i ett stycke. Nehe, det som dög åt min kära hustru för trettio år sedan var inte tillräckligt för arvingen idag.

Men, invände jag, den är ju som ny, endast mindre skrapmärken på utsidan och helt fri från hjärnsubstans och annat ofräscht på insidan! Nehe, nejnej en ny skulle det minsann vara.

Tio minuter efter ovan nämnd diskussion ägt rum travar cirkus Martyrmannen in på Stadium. Mitt hjärta tar ett glädjeskutt – precis innanför ingången ligger det en trave med hjälmar PÅ REA!!!

För att ändå ge sken av att vara en ansvarsfull förälder hugger jag snabbt en säljare för att inför min kära hustru få bekräftelse på hjälmarnas utmärkta pulka-funktion.

Precis där slutar mitt hjärta att skutta av glädje. Det är inte alls en pulka-hjälm som är på rea utan en cykelhjälm. Jaja samma sak försöker jag. Nej, förklarar säljaren tålmodigt, det är stor skillnad. Cykelhjälmar är tunnare och inte lika varma.

Därefter lyckas vi passera de dyrare skidhjälmarna för att till slut komma fram till pulkahjälmarna. Hjälmarna med gröna spännet skall det vara för pulka. Då kommer spännet att öppna sig om hjälmen fastnar i en gren. Jaha, försöker jag igen, men går det inte lika bra med en skidhjälm i pulkabacken? Ooohh nej, utbrister säljaren förfärat. Skidhjälmarna har inte ett spänne som går upp om hjälmen fastnar..

Såhär långt kommen har till och med min högt älskade hustru tappat sugen på att köpa hjälm (och jag tappat lite sugen på att se arvingarna åka skidor i hjälmar som låter skallen fastna i första bästa gren medan kroppen åker vidare).

Den ende som inte har tappat sugen är arvingen som vill ha en ishockeyhjälm, målvaktsmodellen…

Gaaaaaahhhhhh!!! Robbery!!!!

4 reaktioner på ”Huvudvärk

  1. Allt sådant här går över, om 18-20 år ungefär! Åren dessförinnan innebär helt andra problem och frågeställningar och åren därefter ytterligare andra problem, så…!!! Det är bara att njuta, ”barnaåren går ju så fort…”! En som vet!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s