Pappa kungen

Häromdagen lämnade min högt älskade hustru över ansvaret för läggningen av mina tre arvingar till mig, mig ensam.

När jag berättar detta ser de flesta genast bilden av en tronsal framför sig. Nedanför den tron där pappa kungen sitter sträcker sig en röd matta . Denna löper hela vägen från tronen fram till de massiva dubbeldörrarna i andra änden av rummet. Där, på den röda mattan, går mamman högtidligt, långsamt och vördnadsfullt fram mot tronen. Framför sig skjuter hon en förgylld vagn med de små tvillingarna i. Bredvid henne går fyraåringen rak i ryggen och med fast blick på pappa kungen. Väl framme vid tronen går mamman ned på knä och överlämnar barnen till pappa kungen. Samtidigt stadfäster hovmarskalken med hög stämma officiellt överlämningen. I samma stund som mamman vänder sig om för att gå tillbaka klappar pappa kungen två gånger i händerna. Fram skyndar genast tre ungmöer i klänningar med djupa dekolletage för att ta hand om tronarvingen och hans småbröder. Allt sker tyst, effektivt och under strikt ceremoniella former.

Så gick det tyvärr inte till. Mamman drog iväg med en kompis och kvar stod pappan a.k.a. Martyrmannen ensam, förvirrad och panikslagen.

Vad som sedan händer kan bäst liknas vid manövern ”klart skepp”. Ni har säkert sett det på film när örlogsskeppet är på väg in på främmande vatten och kapten beordrar full beredskap. I nästa scen ses besättningen springande upp och ner i trappor samtidigt som kanonerna laddas, provianten stuvas undan och alla gör sig klara för drabbning.

Dessvärre verkar just min besättning vara helt ovetande om begreppet chain of command. När jag beordrar klart skepp tittar fyraåringen knapp upp från sin plats där han parkerat i soffan. Tvillingarna á fyra månader bara skrattar. Det blir istället kapten, jag själv, som får stå för löpningen.

Upp till tvillingarnas rum för att lägga i ordning sängarna, ner till köket och göra ersättning i två nappflaskor, upp igen för att hämta blöjor och pyjamaser, ner igen för att hämta en bärsele, upp för att bädda fyraåringens säng, ner igen för att ge D-droppar, byta blöjor, byta kläder och borsta tänderna på fyraåringen. Därefter på med selen, i med en av tvillingarna och i med nappflaskan. När nr 1 är ute ur ekvationen, ta tvilling 2 i selen och i med en ny nappflaska. Snart har jag två av tre i sängarna. Fyraåringen kvar. När han somnat i soffan är det bara att bära upp även honom till hans rum. 45 minuter – nytt personbästa!

Game, set och Match pappa Kungen!

2 reaktioner på ”Pappa kungen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s